Oczyszczacz powietrza MILLA HOME AP302W to jedna z najnowszych propozycji na polskim rynku. Urządzenie jest przeznaczone wg producenta do pomieszczeń o maksymalnej wielkości 33 m². Według naszych zasad, gdzie na każde 10 m² potrzebna jest wartość CADR = 80 ³/h to oczyszczacz może być stosowany w pomieszczeniach 34,625 m².

Cena Milla Home AP302W (2023-08-03) – aktualnie niedostępny, ostatnia cena 749 zł (link do Ceneo.pl)

Oczyszczanie powietrza

Milla Home AP302W to oczyszczacz, który wykorzystuje system wielostopniowej filtracji powietrza. Znajdują się w nim:

  • filtr wstępny przeznaczony do zatrzymywania dużych zanieczyszczeń,
  • membrana na filtrze HEPA wspomagająca pracę filtra wstępnego,
  • filtr HEPA, który pochłania m.in. pyły zawieszone,
  • filtr katalityczny, skuteczny w walce z takimi toksynami jak siarkowodór, tlenek węgla, benzen, amoniak i formaldechydy,
  • filtr węglowy zwalczający lotne związki organiczne i wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne,
  • jonizator powietrza, który zapobiega nadmiarowi szkodliwych jonów dodatnich, sterylizuje wirusy i bakterie.

Wspólne działanie tych elementów pozwala oczyścić powietrze ze skutecznością szacowaną na 99,9%, choć sam filtr HEPA ma standard E11, więc jego skuteczność dla cząstek 0,3 mikrometra wynosi nie mniej niż 95%.

Tryb pracy i eksploatacja

Urządzenie zostało wyposażone w czujnik zanieczyszczeń, który ułatwia zachowanie czystości powietrza. Wyboru odpowiednich ustawień można dokonywać za pomocą pilota, co ma istotny wpływ na komfort użytkowania.

Niestety nasze spotkanie z oczyszczaczem w sklepie Media Expert wykazało niedostateczną pracę układu automatycznego, który przy stężeniach PM2.5 = 50 µg/m³ panujących w sklepie Media Expert nie reagował w żaden sposób na obecność zanieczyszczeń. Takie stężenia w pomieszczeniach uznaje się już za wysokie (200% normy). Oczyszczacz chętniej reagował na kurz wzbijany z podłogi.
Dlatego zakup tego modelu wiąże się z koniecznością posiadania odrębnego czujnika PM2.5 i samodzielnej regulacji prędkości wiatraka.

Wygląd

Milla Home AP302W to oczyszczacz powietrza o wymiarach 61,5 x 37,5 x 24 cm, tak więc nie jest zbyt duży. Urządzenie poza wyświetlaczem jest całe białe. Kształt oczyszczacza przypomina trochę tył obudowy telefonu z aparatem. Na panelu sterującym dość topornie opisano sposób ich użycia. Można było ograniczyć się do tych informacji w instrukcji, bo wg nas szpeci odrobinę panel sterujący.

Oczyszczacz powietrza Milla Home AP302W w Media Expert
Wyświetlacz LCD oczyszczacza powietrza Milla Home AP302W

Parametry techniczne Milla Home AP302W

MarkaMilla Home
ModelAP302W
Cena399 zł
Maks. CADR lub przepływ powietrza [m³/h]277
Zalecana maks. powierzchnia [m²]*34,62
Zalecana maks. kubatura [m³]86,55
Głośność [dB]36
Pobór mocy [W]65
Liczba prędkości wentylatora3
Filtr wstępnytak
Filtr HEPAE11
Skuteczność wg klasyfikacji filtra HEPA 95%
Filtr węglowytak
Żywotność filtrów80 dni
Waga [kg]5.7
CertyfikatyCE, ROHS, CEE
Gwarancja2 lata

* przyjmujemy, że na każdy 1 m² pomieszczenia o wysokości wynoszącej 2,5 metra oczyszczacz powietrza powinien oferować minimum wartość maks. CADR dla pyłów równą 8 m³/h

Czy warto kupić oczyszczacz powietrza Milla Home AP302W?

Cena 399 zł (cena z dnia 2019-11-13) na tle rynku to cena dość atrakcyjna za proponowane parametry, ale pod warunkiem, że zaakceptujemy wadliwie działający system pracy automatycznej i sami będziemy kontrolować stan jakości powietrza w pomieszczeniu.

Obecnie przeceniony jest bardzo podobny model Klarta Forste 4 Gold/Rose/Black/White/Silver, który można nabyć w cenie 819 zł (2022-02-13). Klarta Forste 4 wykazuje się bardzo dobrymi ustawieniami trybu automatycznego, który już przy 6 µg/m³ przechodzi na wyższą prędkość, aby szybciej usunąć zanieczyszczenia powietrza. Tu oczyszczacz Milla Home AP302W uznaje ciągle jako odpowiedni 50 µg/m³.  KF4 ma precyzyjny czujnik laserowy., który z pewnością pozwoli na pracę urządzenia bez ingerencji użytkownika.

Galeria zdjęć Milla Home AP302W

Milla Home AP302W w naszej opinii

Zalety

  • Wskaźnik wymiany filtrów
  • Jonizacja powietrza (niesparametryzowana)
  • Pilot zdalnego sterowania
  • Czujnik dymu i kurzu (tylko duże stężenia)

Wady

  • Funkcja automatycznej pracy nie reaguje na wysokie stężenia pyłów PM2,5, przy 50 um/m3 pyłów PM2,5 urządzenie pokazuje, że stan powietrza jest bardzo dobry
  • Relatywnie wysoki pobór prądu
  • Słyszalny na najniższym biegu

Jak oceniasz recenzję?

Aby wystawić ocenę kliknij w gwiazki

Średnia ocena 0 / 5. Ilość ocen: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

48 komentarzy

  • <cite class="fn">Kermitrozrabiaka</cite> <span class="says">says:</span>

    dla mnie, jako alergika bardzo się sprawdzil. jest jeszcze w cenie, ktora mozna sobie wliczyc w miesieczne koszta, a polepsza jakosc zycia o 200%. nie cierpie gdy gdziekolwiek jest kurz, mam wtedy problemy z oddychaniem itd. ale odkad mam w mieszkaniu ten oczyszczacz, to nie musze codziennie wycierac kurzy i latac z odkurzaczem. bardzo porzadny sprzet, polecam z calego serca wszystkim alergikom

    • <cite class="fn">Ekspert ds. oczyszczaczy</cite> <span class="says">says:</span>

      @Kermitrozrabiaka, jak duże masz mieszkanie? To dość niecodzienne stwierdzenie, że oczyszczacz powietrza zastąpić może odkurzacz. Ruch powietrza, który wytwarza Milla Home AP302W, jak i inne oczyszczacze nie pozwala „odkurzać” podłóg i dywanów. Nie do tego służy też oczyszczacz powietrza. Ten ma filtrować z powietrza znacznie mniejsze cząstki. Te większe mające większą masę opadają właśnie na meble i podłogę.

  • <cite class="fn">Moro</cite> <span class="says">says:</span>

    Warto. Dobry stosunek jakości i funkcjonalności do ceny. Antyalergiczny i wciąga brzydkie zapachy. Koszt 700 zł w media exercie. Kiedyś za takie cacko trzeba było tak tysiaka więcej.

    • <cite class="fn">Ekspert ds. oczyszczaczy</cite> <span class="says">says:</span>

      @Moro, ten oczyszczacz, gdy wszedł na rynek kosztował 800 zł. Teraz kosztuje 700 zł. Nigdy nie kosztował więcej 🙂

  • <cite class="fn">Kermitrozrabiaka</cite> <span class="says">says:</span>

    dla mnie, jako alergika bardzo się sprawdzil. jest jeszcze w cenie, ktora mozna sobie wliczyc w miesieczne koszta, a polepsza jakosc zycia o 200%. nie cierpie gdy gdziekolwiek jest kurz, mam wtedy problemy z oddychaniem itd. ale odkad mam w mieszkaniu ten oczyszczacz, to nie musze codziennie wycierac kurzy i latac z odkurzaczem. bardzo porzadny sprzet, polecam z calego serca wszystkim alergikom

    • <cite class="fn">Ekspert ds. oczyszczaczy</cite> <span class="says">says:</span>

      @Kermitrozrabiaka, jak duże masz mieszkanie? To dość niecodzienne stwierdzenie, że oczyszczacz powietrza zastąpić może odkurzacz. Ruch powietrza, który wytwarza Milla Home AP302W, jak i inne oczyszczacze nie pozwala „odkurzać” podłóg i dywanów. Nie do tego służy też oczyszczacz powietrza. Ten ma filtrować z powietrza znacznie mniejsze cząstki. Te większe mające większą masę opadają właśnie na meble i podłogę.

  • <cite class="fn">Moro</cite> <span class="says">says:</span>

    Warto. Dobry stosunek jakości i funkcjonalności do ceny. Antyalergiczny i wciąga brzydkie zapachy. Koszt 700 zł w media exercie. Kiedyś za takie cacko trzeba było tak tysiaka więcej.

    • <cite class="fn">Ekspert ds. oczyszczaczy</cite> <span class="says">says:</span>

      @Moro, ten oczyszczacz, gdy wszedł na rynek kosztował 800 zł. Teraz kosztuje 700 zł. Nigdy nie kosztował więcej 🙂

  • <cite class="fn">Anonymous</cite> <span class="says">says:</span>

    Oczyszczacz w sklepie nie reagował na zanieczyszczenia gdyż jest włączona w nim funkcja demo ,wszystkie filtry są usunięte.

    • <cite class="fn">Ekspert ds. oczyszczaczy</cite> <span class="says">says:</span>

      Oglądany przez nas oczyszczacz miał włożone filtry. Nie znaleźliśmy w nim także funkcji DEMO 🙂

  • <cite class="fn">Bunia</cite> <span class="says">says:</span>

    Ja mam ten oczyszczacz. Spełnia swoje zadanie. Zima i to co dzieje się za oknem to niezły sprawdzian dla niego, ale radzi sobie 🙂 Mi tam wygląd się podoba, ale każdemu podoba się coś innego 😉 u nas w domu sami alergicy, więc jest wybawieniem.

  • <cite class="fn">Anonim</cite> <span class="says">says:</span>

    Oczyszczacz w sklepie nie reagował na zanieczyszczenia gdyż jest włączona w nim funkcja demo ,wszystkie filtry są usunięte.

    • <cite class="fn">Ekspert ds. oczyszczaczy</cite> <span class="says">says:</span>

      Oglądany przez nas oczyszczacz miał włożone filtry. Nie znaleźliśmy w nim także funkcji DEMO 🙂

  • <cite class="fn">Bunia</cite> <span class="says">says:</span>

    Ja mam ten oczyszczacz. Spełnia swoje zadanie. Zima i to co dzieje się za oknem to niezły sprawdzian dla niego, ale radzi sobie 🙂 Mi tam wygląd się podoba, ale każdemu podoba się coś innego 😉 u nas w domu sami alergicy, więc jest wybawieniem.

  • <cite class="fn">keks</cite> <span class="says">says:</span>

    Bardzo dobrze czyści powietrze jak dla mnie 🙂 Udany zakup

  • <cite class="fn">keks</cite> <span class="says">says:</span>

    Bardzo dobrze czyści powietrze jak dla mnie 🙂 Udany zakup

  • <cite class="fn">Rafał</cite> <span class="says">says:</span>

    Kupiliśmy ten oczyszczacz do pokoju dzieci około 20m kwadratowych dodam że córka jest alergikiem uczulenie na pleśń i chociaż żona niebyła zbytnio optymistycznie nastawiona do tego zakupu to po 2 dniach zmieniła zdanie córka niekaszle po nocach zobaczymy co będzie dalej lecz natą chwilę polecam z czystym sumieniem

  • <cite class="fn">Rafał</cite> <span class="says">says:</span>

    Kupiliśmy ten oczyszczacz do pokoju dzieci około 20m kwadratowych dodam że córka jest alergikiem uczulenie na pleśń i chociaż żona niebyła zbytnio optymistycznie nastawiona do tego zakupu to po 2 dniach zmieniła zdanie córka niekaszle po nocach zobaczymy co będzie dalej lecz natą chwilę polecam z czystym sumieniem

  • <cite class="fn">Miłosz</cite> <span class="says">says:</span>

    Czy marki Milla Home i Klarta są ze sobą jakoś powiązane? Pytam ze względu na uderzające podobieństwo wizualne oczyszczaczy.

    • <cite class="fn">Ekspert ds. oczyszczaczy</cite> <span class="says">says:</span>

      Bardzo prawdopodobne, że były wykonane w tej samej fabryce. Wewnętrznie ze względu na różnice czujników i algorytmu to już inne urządzenia.

      • <cite class="fn">Miłosz</cite> <span class="says">says:</span>

        Dzięki za szybką odpowiedź!

      • <cite class="fn">Emek Kov</cite> <span class="says">says:</span>

        To może precyzyjniej…To są dokładnie te same urządzenia, a jedyne co je różni to właśnie ustawienia czułości do pracy automatycznej. Producent jest ten sam, czyli Cixi Beilia.

        • <cite class="fn">Ranking-oczyszczaczy.pl</cite> <span class="says">says:</span>

          Dzień dobry,
          znamy dobrze te dwa oczyszczacze i modyfikacji w oczyszczaczach jest więcej.

          – laserowy czujnik jakości powietrza,
          – pomiar pyłu PM2,5,
          – wyświetlanie PM2,5. W Milla jest Pollution Index,
          – inny algorytm oceny jakości powietrza – decydująca zmiana, która wpływa na skuteczność oczyszczania powietrza,
          – kolory.

        • <cite class="fn">Łukasz Rajzer</cite> <span class="says">says:</span>

          Obecnie w modelu Klarta Forste 3 różnic jest bardzo dużo (silnik Nidec DC vs AC, wyświetlacz, czujnik laserowy vs czujnik podczerwieni, kolory, długość przewodu, algorytm i ilość trybów pracy – teraz jest 4+auto. To zupełnie różne urządzenia. Ach i CADR jest 300 m3/h vs 277 m3/h:
          https://ranking-oczyszczaczy.pl/recenzje/klarta-forste-3/

          Fakt wykorzystywania jednej fabryki jest dość popularny i wiele marek tak tworzy swoje linie m.in. Philips czy Samsung.

  • <cite class="fn">Miłosz</cite> <span class="says">says:</span>

    Czy marki Milla Home i Klarta są ze sobą jakoś powiązane? Pytam ze względu na uderzające podobieństwo wizualne oczyszczaczy.

    • <cite class="fn">Ekspert ds. oczyszczaczy</cite> <span class="says">says:</span>

      Bardzo prawdopodobne, że były wykonane w tej samej fabryce. Wewnętrznie ze względu na różnice czujników i algorytmu to już inne urządzenia.

  • <cite class="fn">Leszek</cite> <span class="says">says:</span>

    Zbyt głośna praca na wolnych obrotach ,zakłóca nocny sen brzęczy wpada w rezonans.Zakup chybiony będę zgłaszał do serwisu naprawę gwarancyjną.

  • <cite class="fn">Leszek</cite> <span class="says">says:</span>

    Zbyt głośna praca na wolnych obrotach ,zakłóca nocny sen brzęczy wpada w rezonans.Zakup chybiony będę zgłaszał do serwisu naprawę gwarancyjną.

  • <cite class="fn">Paweł</cite> <span class="says">says:</span>

    Witam
    Mam problem z filtrami bo już są niedostępne, pytanie czy sa jakieś zamienniki albo może czy klarty z uwagi na podobieństwo będą pasować?

  • <cite class="fn">Paweł</cite> <span class="says">says:</span>

    Witam
    Mam problem z filtrami bo już są niedostępne, pytanie czy sa jakieś zamienniki albo może czy klarty z uwagi na podobieństwo będą pasować?

  • <cite class="fn">dorota</cite> <span class="says">says:</span>

    Mam pytanie odnośnie tego oczyszczacz a. Dziś zakupiliśmy i pracuje Już dobre 3h ale cały czas pokazuje jakość powietrza 5 a jakoś mi się nie chce wierzyć że mamy takie dobre powietrze w sezonie grzewczym oraz z dużymi zakładami w pobliżu. Wszystkie filtry poprawnie założone itd. Jakieś rady?

    • <cite class="fn">Adam</cite> <span class="says">says:</span>

      czujnik zanieczyszczenia raczej łapie wieksze cząsteczki jak kurz albo jak sie piecze lub smaży frytki 🙂 potrafi na 50 wskoczyć….albo jak sie opony paliły 10 km od nas to tez wyskakiwało z 30 zanieczyszczenia… 😀 Mam ten oczyszacz 2 miesiace i ogolnie jestem zadowolony ale już wyskakuje ze filtr do wymiany, 2 razy go odkurzyłem, drugi raz już nie pomógł i wyświetla ze filtr do wymiany…

    • <cite class="fn">Mariusz W</cite> <span class="says">says:</span>

      Zakupiłem, mnie też wskazuje jakość powietrza ciągle 5. Nie znalazłem info jak ewentualnie wyłączyć demo.

    • <cite class="fn">Mariusz W</cite> <span class="says">says:</span>

      Ja też mam ten problem..nie wiem czy to usterka czy tylko zablokowany czujnik jakości powietrza. Jeśli ktoś wie jak rozwiązać ten problem – proszę o info.

      • <cite class="fn">Łukasz Rajzer</cite> <span class="says">says:</span>

        Niestety to wada tego oczyszczacza.

        • <cite class="fn">Mariusz W</cite> <span class="says">says:</span>

          Wada??..pokazuje ciągle wartość 5..żadnej zmiany..i nie wiem czy to kwestia bardzo niskiej czułości czy usterki.
          Dlatego zastanawiałem się czy nie jest zablokowany na potrzeby „wystawki w sklepie” i jak go ewentualnie odblokować.

          • <cite class="fn">Łukasz Rajzer</cite> <span class="says">says:</span>

            Proszę spróbować z jakinś kadzidełkiem (czymś co dymi) przy sensorze smogu. Powinien pokazać więcej niż 5.
            Nie ma tu mowy o trybie demo.

    • <cite class="fn">Łukasz Rajzer</cite> <span class="says">says:</span>

      Niestety w oczyszczaczu Milla Home AP302W automatyzacja nie działa adekwatnie do polskich realiów. Oprogramowanie źle interpretuje dane z czujnika i dość niemrawo analizuje smog. Do tego użyty czujnik to czujnik IR, który w tym konkretnym przypadku lepiej analizuje kurz niż mniejsze cząsteczki smogu. Tryb automatyczny jest bezużyteczny.

      Na ekranie oczyszczacza nie widzimi PM2.5 a Pollution Index. Niestetety jest to zupełnie bezużyteczna wartość, bo pochodzi „z fabryki” i przy działaniu czujnika i programu reaguje wyłącznie na wysokie stężenia. Widać to, gdy oczyszczacz pracuje w kuchni, w kórej smażymy.

      Plusem tego modelu jest to, że w trybie 1 (cichym) działa dość wydajnie, co powinno w tym trybie zapewnić czyste powietrze w pomieszczeniach o powierzchni nawet 15-20 m2.

  • <cite class="fn">dorota</cite> <span class="says">says:</span>

    Mam pytanie odnośnie tego oczyszczacz a. Dziś zakupiliśmy i pracuje Już dobre 3h ale cały czas pokazuje jakość powietrza 5 a jakoś mi się nie chce wierzyć że mamy takie dobre powietrze w sezonie grzewczym oraz z dużymi zakładami w pobliżu. Wszystkie filtry poprawnie założone itd. Jakieś rady?

  • <cite class="fn">Upierdliwy konsument</cite> <span class="says">says:</span>

    Jakieś 3-4 m-ce kupiłem i użytkuję 2 Klarty Forste 3… recenzją podzielę się po sezonie. Na tą chwilę powiem tylko, że dziwnie się czuję patrząc na Milla Home i jej cenę… Przyjmuję argument o modyfikacjach Klarty (obrona/uzasadnienie wyższej ceny której podjął się w swoim komentarzu moderator Emek Kov). Pewnie jak się okaże że zestaw filtrów do Millli kosztuje taniej niź te z napisem Klarty, a oba zrobione w tej samej fabryce co dla Filipsa i Szajsunga, to ten filtr od Milli okaze sie niezbyt duży dlatego ten właściwych wymiarów wykonany z materiałów premium od Klarty jest bardziej wydajny 🙂 Zaufałem Wam (podobnie moi znajomi) a u mnie trudno o zaufanie bo sam sprzedaję i niestety wszystko przez pryzmat marketingu i manipulacji na kliencie, jednak moje zaufanie do tutejszych testów podważają takie opinie zespołu testowego jak np. ta ” Milla Home AP302W to oczyszczacz powietrza o wymiarach 61,5 x 37,5 x 24 cm, tak więc nie jest zbyt duży. Urządzenie poza wyświetlaczem jest całe białe. Kształt oczyszczacza przypomina trochę tył obudowy telefonu z aparatem. Na panelu sterującym dość topornie opisano sposób ich użycia. Można było ograniczyć się do tych informacji w instrukcji, bo wg nas szpeci odrobinę panel sterujący.” Fakt każdy ma prawo do swojej opinii to w komentarzu @”wg nas”, i rozumiem ze najlepszy oczyszczacz w klasie do 40m2 Klarta Forste 3 ma właściwe wymiary do tej powierzchni i ranking-oczyszczaczy kwalifikuje je w kategorii raczej „duże wymiary” lub właściwe, a biały kolor Klarty to taka biel „premium”, no i front Klarty kształtem nie przypomina tyłu zwykłego telefonu ale przypomina tył telefony klasy premium np. IPhone 13 PRO z wyłupiastymi obiektywami 🙂 i jak to w ajfonie design Klarty jest „just amazing”… Umieszczenie w Klarcie przycisku Anion pod napisem Silent … to himalaje intuicyjności. Recenzencie designu Millla Home – Ty tak na poważnie? Rozumiem, że trzeba jakoś obronić cenę Klarty i wystarczyło merytorycznie porównać technikę ale nie w Media Expercie tylko na warsztacie w Waszym Labie – zróbcie test porównawczy.

    • <cite class="fn">Łukasz Rajzer</cite> <span class="says">says:</span>

      Dzięki za ten komentarz. Recenzje powstają w różnym czasie i są pisane przez kilka osób, więc opinie o wyglądzie są różne. Obecnie staramy się tych kwestii mocno nie poruszać.

      Co do porównania Milla Home AP302W do Klarta Forste 3, to tak:
      1. Klarta Forste (1) była w 98% tym co Milla Home AP302W (różnice w malowaniu oraz wyglądu panelu sterowania)
      2. Po kilku miesiącach Klarta wprowadziła model KLarta Forste 2 z laserowym czujnikiem PM2.5 i zdecydowanie lepszym trybem automatycznym.
      3. Po roku Klarta wprowadziła Klarta Forste 3, gdzie pojawił się bezszczotkowy silnik marki Nidec, jeszcze lepszy tryb automatyczny, zrezygnowano z timera, zwiększono CADR z 277 do 300 m3/h.

      Obecnie porównanie oczyszczacza Milla do Klarta Forste 3 nie ma sensu, bo jeden nie potrafi zrozumieć, że jest smog, a drugi rozumie to doskonale i chętnie z nim walczy.

      Klarta powinna jeszcze w styczniu wprowadzić model Klarta Forste 4, gdzie będzie WiFi, jonizacja plasmowa i H13 (zmiany podobne do Klarta Stor 2).

      Milla Home to naklejenie logo na produkt z Chin. Klarta to naklejenie logo na produkt z Chin + praca zespołu polskiego, który wszybkim tempie dostosowuje produkty do potrzeb polskich konsumentów robiąc najlepiej dbające o powietrze w swojej kategorii.

      Co do filtrów, to będą zamiennie pasowały, choć z pewnością w Milla Home AP302W będą E11, a do Forste 3 w większości można już kupić H13.

    • <cite class="fn">Łukasz Rajzer</cite> <span class="says">says:</span>

      W kwestii ceny, to Milla większość czasu byłą za 749 zł, więc podobnie do Klarty. Z tą ceną skończyła chyba swój żywot. Obecnie nie widzę jej w sprzedaży. Nie sądzę, by Media Expert decydował się na powtórzenie zamówienia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recenzje oczyszczaczy powietrza

12 marca 2024 · 9 minut czytania

Recenzja Sharp UA-KIN52E-W i UA-KIN52E-H. Oczyszczacz 2w1, od teraz z Wi-Fi

Sharp UA-KIN52 – najważniejsze cechy Wi-Fi zagościło w kolejnym modelu oczyszczaczy powietrza Sharp. I choć wciąż, stanowią one dość mały …

29 lutego 2024 · 7 minut czytania

Recenzja Sharp UA-KIN42E-W i UA-KIN42E-H. Popularny oczyszczacz 2w1 z nową funkcją Wi-Fi.

Sharp UA-KIN42 – najważniejsze cechy Sharp-UA-KIN42 to zmodernizowana wersja Sharp UA-KIN40, rozbudowana o moduł Wi-Fi. Pozostałe cechy pozostają bez zmian. …

16 lutego 2024 · 8 minut czytania

Xiaomi Smart Air Purifier Elite. Wydajny, ale dość drogi. Godny następca Pro H?

Xiaomi Smart Air Purifier Elite – najważniejsze cechy Najnowszy i największy oczyszczacz Xiaomi – model Air Purifier Elite to propozycja …

9 lutego 2024 · 7 minut czytania

Rozsądnie wyceniony średniej klasy oczyszczacz Philips AC2936/13 – warto kupić?

Philips AC2936/13 w naszej opinii Philips AC2936/13 w skrócie Philips AC2936/13 to oczyszczacz przeznaczony do pomieszczeń o metrażu max. 48 …

2 lutego 2024 · 5 minut czytania

Recenzja Electrolux Pure Multi 700 EPU73771DG. Oczyszczanie i ewaporacyjne nawilżanie, ale czy wydajne?

Electrolux Pure Multi 700 EPU73771DG to pierwszy oczyszczacz powietrza szwedzkiej marki, wyposażony w funkcję nawilżacza. Urządzenie wykorzystuje technologię ewaporacji. Niestety …